neděle 5. února 2012

Valentýnské období - Žebříčky



Projekt je nápadem VeEee a Ettelea
Tento týden: Nejoblíbenější knihy

Vampýrská akademie 3 - Stínem políbená
Richelle Mead
Anotace:
Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na maturitní zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného. Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce. Že musí především chránit Lissu, poslední princeznu z rodu Dragomirů. Jenže když přijde na krásného Dimitrije Belikova, některá pravidla se prostě musí porušit! Rose své nejlepší kamarádce Lisse lže o svém vztahu k Dimitrijovi, ale jejich přátelství se nyní ocitá v ještě větším ohrožení než kdy předtím. Nesmrtelní vampýři se chtějí pomstít za to, co jim Rose nedávno provedla. Ve strašlivé bitvě, která předčí i nejhorší noční můru, se Rose bude muset rozhodnout mezi dvěma lidmi, na nichž jí záleží nejvíc. Bude ale její volba znamenat, že přežije jen jeden z nich? A pokud ano, bude to Lissa, nebo milovaný Dimitrij?


Mercy Thompson 3 - Železný polibekPatricia Briggs
Anotace:
Mercy Thompsonová sice umí měnit podobu – její charakter je však pevný. Když jejího bývalého šéfa a učitele zatknou pro vraždu a vlastní lid ho nechá hnít za mřížemi, je na Mercy, aby i navzdory jeho přáním očistila jeho jméno. Mercyina věrnost je však vystavena zkoušce i z jiné strany. Vlkodlaci zrovna neprosluli trpělivostí, a pokud se Mercy nedokáže rozhodnout mezi dvěma muži, k nimž chová city, Sam s Adamem by mohli rozhodnout za ni…


Kate Daniels 3 - Magie útočí
Ilona Andrews
Anotace:
Od chvíle, kdy začala Kate Danielsová pracovat pro Řád rytířů milosrdné pomoci, má tahle žoldačka práce s paranormálními problémy až nad hlavu. A v Atlantě, kde magie přichází a odchází ve vlnách jak se jí zlíbí, to už o něčem vypovídá. Když je její vlkodlačí kamarád Derek nalezen polomrtvý, Kate zjišťuje, že stojí proti dosud největší výzvě své kariéry. Její vyšetřování ji totiž zavede k Půlnočním hrám. Ultimátnímu turnaji nadpřirozených bytostí jen pro zvané, kde neplatí téměř žádná omezení ani pravidla. Jí a Curranovi, Pánovi šelem, se podaří odhalit temné plány, jež by mohly navždy změnit osudy všech atlantských kožoměnců...


Je ještě plno knížek, které mám ráda, ale tyto mám nejraději a dokážu je číst pořád dokola. Tyto knížky jsou nejlepší z jejich sérií, ale to neznamená, že bych nežrala tyto série jako celek :D.


3 komentáře:

  1. Ahoj, jsem ráda, že jsi se zapojila do Valentýnského období :) jinak maličká poznámka, neber to jako nějakou výtku nebo tak, ale VeEee, ne Vee :)
    Jinak VA mám ráda a Kate Daniels je AMAZINGGG!!! I Mercy mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  2. jeee promiň, hned to jdu opravit :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...